przez PIOTRZE » 15 Lut 2011, 09:03
nie wiem czy w dobrym temacie napisze ale temat o oświetleniu wiec napisze.. a mianowicie sprawa jest stara ale zaden Sołtys dotychczas nie mógł nic zrobic...chodzi o mały odcinek na terenie Radziszowa a raczej na granicy Jurczyc i Radziszowa przed firma RESIN chodzi o postawienie jednego słupa oswietleniowego ja sam juz tamtedy nie chodze nocami pieszo jak i wiekszosc z nas (zmotoryzowani) ale jest duzo uczniów i studentów którzy wracaja z autobusu czy też pocjągu w godzinach wieczornych no i ten odcinek jest bardzo niebezpieczny Kobiety ( i tutaj sie nie dziwie) boja sie tego odcinka ale i mlodsi uczniowie również.SAM będąc młodszy i tak jak wiekszosc wracałem w godzinach wieczornych własnie z autobusu albo stacii PKP nie czułem sie na tem odcinku bezpieczny . Ja wiem ze to teren Radziszowa ale im to nie przesxzkadza poniewaz tam juz nie ma doisc do zagospodarowan Radziszowskich . Ale może Pan Sołtys spróbował by porozmawiac z Panem OWCĄ sołtysem Radziszowa i cos w tej sprawie razem uradzą. pozdrawiam Serdecznie.